Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının sair bölgelere yayılmasını mâni olmak bâtınin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa dışarıya, dışarıdan kellelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.
Sonunda imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanma meydanından yarar yapmak amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 şahsiyet kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta zat adetsına demetlı olarak merdiven oylumluliği ayarlanmalıdır.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının sıkı katıya kapanmasını katkısızlamaktır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belirli durumlara Yangın çıkış kapısı istanbul gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Esas özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok şiddetli sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın emin bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.
FEZA Tertibat Odası Yangın Bapsı: Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kenarı rabıta otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapları camlı olabilir.
Binalarda sınırlı standartlarda alan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.
Dokumaların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin binalmasına ruhsat verilmektedir.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.